Δημιουργήστε σχέδια έκτακτης ανάγκης
Σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα ξέσπασμα κοντά στα γραφεία σας, τι πρέπει να συμβεί πρώτο, δεύτερο και τρίτο; Ποιος εξουσιοδοτείται να λαμβάνει έγκαιρες αποφάσεις; Ποιος πρέπει να ενημερωθεί; Με ποιες μεθόδους επικοινωνίας; Τι μηνύματα πρέπει να ακούσουν; Ποια είναι τα πρωτόκολλα για την παροχή ενημερώσεων;
Δημιουργήστε ένα σχέδιο επικοινωνίας
Ελέγξτε τις ανάγκες του κοινού σας. Ποιοι είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι που χρειάζονται πληροφορίες από τον οργανισμό σας; Ποιες πληροφορίες χρειάζονται, ποιος χρειάζεται πρώτα και για ποιο σκοπό;
Δείξετε συμμόρφωση
Σκεφθείτε να εστιάσετε τις προσπάθειές σας γύρω από την ενδυνάμωση, την πρακτική και τη συμμόρφωση. Είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να κατανοήσουν τη σημασία της συμμόρφωσης με πρακτικές όπως πλύσιμο χεριών και καλή υγιεινή για να κρατήσουν τους εαυτούς τους και τους άλλους ασφαλείς, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε τη σημασία αυτή με έναν φιλικό τρόπο.
Αναπτύξτε στρατηγικές ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνίας
Ποια εργαλεία επικοινωνίας θα χρειαστείτε; Πώς θα επικοινωνείτε με κάθε ανθρώπινο δυναμικό εάν ο οργανισμός σας χρειάζεται να εργαστεί διαφορετικά (κείμενο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστότοπος κ.λπ.); Έχετε δοκιμάσει το σύστημα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης και τα εργαλεία σας; Τι πρέπει να είναι ο τόνος σας πάντα (π.χ. ήρεμος, αιτιολογημένος) και ποτέ (π.χ. πανικοβλημένος);
Ανάπτυξη ενός HR σχεδίου δράσης
Εξετάστε ποιοι θα είναι οι κανόνες εάν οι υπάλληλοί σας πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Θα συνεχίσει η εταιρεία να πληρώνει κανονικά; Τι γίνεται με τους μη μισθωτούς υπαλλήλους; Τι απαιτεί η κυβέρνησή σας; Ελέγξτε τις πολιτικές τηλεργασίας και τη λογοδοσία. Προσέχετε τη μεροληψία, τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό στον οργανισμό σας και πάντα να προστατεύετε την ιδιωτική ζωή και την εμπιστευτικότητα των εργαζομένων, όπως απαιτείται από το νόμο. Παρακολουθήστε τις αναφορές διακρίσεων και απαντήστε στις ανησυχίες.
Επικοινωνήστε με τους υπαλλήλους σας
Προετοιμάστε τις δηλώσεις σας για τους υπαλλήλους και τις διαβιβάζετε τακτικά σε αυτούς. Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους για τον ιό, όπως: Πώς εξαπλώνονται και τι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους. Ανατρέξτε στο έγγραφο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας «Η ορθολογική χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για την ασθένεια του κοροναϊού 2019 (COVID-19)». Το παρόν έγγραφο εξηγεί γιατί οι μάσκες προσώπου δεν είναι κατάλληλες για το ευρύ κοινό εκτός από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους άρρωστους. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που λειτουργούν.
Επικοινωνήστε τακτικά με τους υπαλλήλους για να τους ενημερώσετε για τυχόν συνεχείς εξελίξεις και για το τι κάνει η εταιρεία για να χειριστεί το COVID-19. Η αλήθεια της επικοινωνίας θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη, ενώ η έλλειψη πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης θα οδηγήσει σε δυσπιστία. Αν ένας εργαζόμενος έχει τον ιό, πείτε το στους υπαλλήλους σας που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. (Ωστόσο, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής των ασθενών είναι σημαντικός, οπότε μην αποκαλύπτετε τα ονόματά τους).
Αναφέρετε την τρέχουσα κατάσταση μέσω ζωντανών συνδέσεων στο ιντερνετ; Μερικοί υπάλληλοι μπορεί να είναι καθησυχασμένοι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Οι άρρωστοι εργαζόμενοι στην εργασία θα πρέπει να απομονώνονται από άλλους υπαλλήλους και να στέλνονται σπίτι αμέσως. Ενημερώστε τους υπαλλήλους ότι αν έχουν συμπτώματα με προβλήματα αναπνοής δεν πρέπει να έρχονται στην εργασία και να μένουν στο σπίτι μέχρι να μην έχουν πυρετό για 24 ώρες.